Mısırın işlenmesiyle elde edilen nişasta ve nişasta bazlı şekerleri Türk gıda ve endüstri sektöründe kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bu artış hem tarım sektörüne hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunmaktadır.
Pendik Nişasta tesislerinde gelişmiş teknoloji imkanları kullanılarak mısır işlenmekte nişasta, glikoz-fruktoz şurupları ve modifiye nişastalar üretilmektedir.
Bu ürünler gıda sektöründe:
. Unlu mamul
. Dondurma
. İçecek
. Helva
. Reçel-marmelat
. Baklava, pişmaniye, lokum gibi tatlılar
. Şekerleme
. Çiklet
Endüstride:
. Oluklu mukavva
. Kağıt
. Tekstil
. Tutkal
gibi farklı ve geniş bir yelpazede kullanım ve uygulama alanına sahiptir.